Jagtet af Jason Watt til et godt formål

Velgørenhedsløbet Wings for Life World Run samler penge ind til forskning i rygmarvsskader. Coloplast samlede rygmarvsskadede, andre kateterbrugere, hjælpere, Coloplast-medarbejdere, venner og familie til en hyggelig dag i Aarhus, hvor 1.400 løb og kørte for det gode formål med Jason Watt i hælene. 


Ballon-bogstaverne danser i den varme forårsbrise foran Coloplast-teltet i Mindeparken i smilets by Aarhus. De danner ordet ‘Care’ og sammenfatter, hvorfor Coloplast er med til Wings for Life World Run.

Dagen er officiel danmarkspremiere for det nye Coloplast Care, som hjælper kateterbrugere i deres hverdag med gode råd og inspiration – også rygmarvsskadede. Og verdens største velgørenhedsløb samler penge ind til livsforandrende projekter inden for rygmarvsforskning – en sag som Coloplast og løbsdeltagerne kerer sig om.

 

 

Der er en hyggelig og familiær stemning blandt de rygmarvsskadede, andre kateterbrugere, hjælpere, Coloplast-medarbejdere, venner og familie i teltet, hvor der bliver delt poser med løbsnummer og t-shirt ud.

- Jeg henter dig på de lige strækninger, og når det går nedad. Så nu må vi se, hvor meget det går opad, siger Mikkel Schöttel fra Them til sin fætter Esben Brigsted med et smil. Mikkel Schöttel er ved at forberede sig med løbsnummer, skift til rugbykørestolen for stabilitetens skyld og arbejdshandsker, som bliver omviklet med Tenso-tape. Der venter en lang og slidsom tur forude. Sidste år nåede han 12,6 km. I år vil han nå endnu længere.

 

 Wings for Life, kørestolsbruger gør sig klar til løbet
   

Støtter et godt formål

Helt så ambitiøs er Hanne Jespersen fra Viby ikke, da hun forklarer, hvorfor hun er med i løbet.

- Det giver rigtig god mening at være med i Wings for Life – det er jo os, der bliver samlet penge ind til. Jeg var også med sidste år. Der nåede jeg lige knap 5 km. I år skal vi bare have en hyggelig dag, for min hjælper Camilla har et dårligt knæ, siger hun, mens hun forsøger at overdøve løbshøjttalerne, der fylder pladsen med musik, gode råd og beskeder. Det er snart tid til, at kørestolsbrugere og løbere skal samles ved start til fælles opvarmning.

Wings for Life, Hanne Jespersen 
 

På vej ud af teltet fortæller Hans Peter Østergaard, hvorfor han har taget turen fra Viborg til Aarhus. - Jeg er her for at støtte det gode formål og for at vise, at der er masser af ting, man kan gøre, selvom man er rygmarvsskadet. Og så er det sjovt at være sammen med venner og bekendte. Det er fedt, at Coloplast støtter op om arrangementet og samler folk – og luksus, at de betaler startgebyret.

 

Indhentet af mållinjen

Fremme ved startlinjen er der både grin og koncentrerede blikke, og under opvarmningen gør konferencieren sit til at give stemningen et ekstra nyk. Jason Watt sidder klar bag rattet i mållinjebilen. Men i dag skal han ikke køre ræs. Tværtimod. Helt unikt for Wings for Life World Run har løbet ikke er en fast mållinje. I stedet bliver løberne indhentet af målstregen i form af en mållinjebil, der hele tiden accelererer i fart. Den starter en halv time efter løberne og lægger ud med 15 km/t. På den måde kan alle være med, uanset hvor langt man kan løbe eller køre.

Det er netop en skøn blanding af løbere og kørere, som skubber sig af sted eller kører i elkørestol, som begiver sig af sted på ruten i Århus og omegn i alle tempi, da startskuddet lyder.

 

Wings for Life 2016, løbere bliver indhentet af Jason Watt
 

Vibbe Frederiksmose fra Høng når 4,7 km sammen med sin bror Brian, der styrer elkørestolen med hagen. Vel tilbage i teltet over grillmaden, som også er en del af Coloplast-arrangementet, er hun begejstret for dagen.- Der findes jo masser af løb, men i Wings for Life er der virkelig noget at løbe efter – der er et formål. Og det er flot, at Coloplast støtter op om det. Jeg deltager helt sikkert igen næste år, fastslår Vibbe Frederiksmose.

Og hvordan det gik unge, ambitiøse Mikkel Schöttel? Han nåede at køre hele 17,5 km, inden Jason Watt fangede ham.

 

Kort om Wings for Life

Wings for Life er en international non-profit fond, hvis mission er at finde en kur mod rygmarvsskader. Den finansierer forskning og kliniske forsøg rundt om på kloden, hvor målet er at kurere rygmarvsskader.

Wings for Life World Run er verdens største velgørenhedsløb. Uden hensyn til tidszoner går starten på samme tid i 34 lande, og i år var der knap 131.000 tilmeldte. Pengene fra startgebyret går ubeskåret til Wings for Life.

Læs mere på www.wingsforlifeworldrun.com

 

 


Luk

Gratis vareprøve

Tak for din bestilling

Ordren er afgivet

Se skrivebordsversion