DK CC DIN VIDEN december 2015 kateter - Coloplast Danmark A/S

Kateter til kvinder

Trine Flørnæss skrev en grundig ansøgning med gode argumenter, da hun søgte om at få bevilliget SpeediCath® Compact Eve. Hun blev inviteret til et afklarende møde med sin kommune i forbindelse med bevillingsansøgningen.

42-årige Trine Flørnæss havde gjort sit forarbejde godt. Under et ophold på Sclerosehospitalet i Ry i foråret fik hun at vide, at hun skulle begynde at kateterisere pga. gentagne blærebetændelser. Hun greb chancen for at teste flere forskellige katetre, mens hun var på hospitalet.

- Jeg gik ind i det med et åbent sind og var nysgerrig efter at finde det kateter, som passede bedst til mig og min hverdag. Jeg lagde vægt på funktionalitet og håndterbarhed, forklarer Trine. 
Som mor til fem, privat sundhedsplejerske, ekspedient i en børnetøjsbutik og flexjobber på et plejehjem har Trine en travl hverdag. Derfor blev SpeediCath Compact Eve fra Coloplast hendes foretrukne kateter.

 - Det er nemt at styre, hvis jeg for eksempel er på farten og skal kateterisere på et offentligt toilet, hvor hygiejnen ikke er god og kan derved risikere at give blærebetændelse. Desuden er det nemt at åbne og lukke forpakningen, og det er vigtigt for mig, da jeg ikke har så mange kræfter i armene på grund af sclerosen, siger Trine.

 

Trine i køkken

Trine med sine skønne hunde

Kommunen inviterede Trine til et personligt møde

Selvom der var ét andet kateter end SpeediCath Compact Eve, hvor Trine kunne åbne forpakningen, vedblev hun at gentage argumenterne for, hvorfor SpeediCath Compact Eve var det bedst egnede for hende med hensyn til funktionaliteten. Det var blandt andet de argumenter, Trine fremførte i bevillingsansøgningen til kommunen, da hun beskrev, hvorfor katetret var det bedst egnede for hende. I forbindelse med ansøgningen søgte hun også rådgivning hos Scleroseforeningens socialrådgiver, ligesom Sclerosehospitalet i Ry lavede en beskrivelse af, at SpeediCath Compact Eve var testet med god effekt.

Bevilling af et hjælpemiddel foretages ud fra en vurdering af, hvilke produkt/produkter der er bedst egnet i forhold til den individuelle brugers behov, og herefter tildeles det billigste produkt i henhold til kommunens indkøbsaftale, jævnfør Serviceloven § 112. Det er kommunen, der med input fra brugeren, foretager vurderingen af, hvilket produkt der er bedst egnet og billigst. Derfor blev Trine også indkaldt til et personligt møde med en af kommunens sygeplejersker på en lokal sygeplejeklinik.
- Hun hentede en kasse med forskellige katetre, som jeg så blev sat til at skulle åbne. Nogle af forpakningerne krævede, at jeg brugte tænderne som hjælp, siger Trine.

Trine med kaffekop

Hold fast i at tale funktionalitet

Selvom der var ét andet kateter, end SpeediCath Compact Eve, hvor Trine kunne åbne forpakningen, vedblev hun at gentage argumenterne for, hvorfor SpeediCath Compact Eve var det bedst egnede for hende med hensyn til funktionaliteten. 
- Jeg har forståelse for, at kommunen skal tænke på økonomien, men der er jo også et økonomisk aspekt, hvis jeg bliver tildelt et kateter, som jeg har svært ved at styre under kateterisationen og derfor bliver nødt til at kassere halvdelen, fordi de er forurenet. Det oplever jeg aldrig med SpeediCath Compact Eve.
Det endte med, at Trine fik bevilliget SpeediCath Compact Eve, og hun har en opfordring til andre kateterbrugere, som oplever udfordringer i forhold til at få lov til at anvende det bedst egnede kateter.
- Hold fast i at tale funktionalitet – hvorfor det er det bedst egnede kateter for dig. Og kæmp for det!

Luk

Gratis vareprøve

Tak for din bestilling

Ordren er afgivet

Se skrivebordsversion