Svømning og stomi | Hvilket badetøj kan bruges? | Coloplast.dk

Badning med stomi

Svømning og stomi

Som menneske med stomi har man ret til at komme i svømmehallen på linje med andre mennesker. Nyder du at svømme, kan du sagtens gøre det, selvom du har stomi, og det er ikke noget, som stomien bør afholde dig fra. 


– Hvad skal du være opmærksom på, hvis du skal svømme?

At have en stomi bør ikke afholde dig fra at svømme. Sørg altid for at klæberen sidder ordentligt fast, inden du tager en svømmetur – vær omhyggelig når du påsætter din stomipose. Vær opmærksom på, at vand kan påvirke vedhæftningen, så sørg for at skifte din pose/plade oftere, hvis du svømmer.

For nogle mennesker kan det være nyttigt at bruge tilbehør, når de svømmer. Eksempelvis ved hjælp af en hudbarriere, der hjælper klæberen til at sidde bedre fast. Brug af et stomibælte kan også være meget godt for nogle mennesker.

Det er altid en god idé at tale med din stomisygeplejerske, hvis du har spørgsmål. Du er også velkommen til at kontakte vores kundeservice på 49 11 12 13.

Sonja Magnúsdóttir bader og svømmer 2-3 gange om ugen.

3 gode råd fra Sonja

  • Badning og svømning er den ultimative test af stomiproduktet, så du skal føle dig 100 procent tryg ved det. Hvis du ikke er tilfreds med dit stomiprodukt, bør du teste andre.
  • Tag en, som du kender, med i omklædningsrummet de første gange efter operationen. Det giver tryghed at være to.
  • Vær åben omkring din stomi. Folk kigger på stomiposen, fordi de er nysgerrige. Svar gerne på spørgsmål.

Hvilket badetøj kan jeg bruge?

Det vigtigste er, at du bærer noget, som du føler dig godt tilpas i. Nogle mennesker har ikke noget imod at vise deres stomipose, når de går til stranden, i poolen eller i svømmehallen, mens andre foretrækker at dække den til. Gør det, du har det bedst med.

Når du køber dit badetøj, er det bedste råd, vi kan give dig, at prøve, før du køber. Desværre er det ikke muligt at købe special badetøj til en special kropsform. På den anden side kan du måske finde badetøj, der passer perfekt til dine behov. For eksempel vil du måske se på en badedragt med detaljer eller mønstre på tværs af maveområdet for at dække stomiposen.

På stranden kan en sarong være praktisk. Og hvis du gerne vil bære en bikini - så skal du selvfølgelig gøre det.

Luk

Gratis vareprøve

Tak for din bestilling

Ordren er afgivet

Se skrivebordsversion