Biatain Fiber | Absorberende gel-fiber bandage| Coloplast.dk

Styrken til at låse ekssudat inde

Biatain Fiber med HexaLock Technology

Ophobning af sårekssudat kan forekomme, når ekssudatet ikke behandles effektivt, eller når sårbunden ikke er dækket af en absorberende bandage, hvilket kan føre til en øget risiko for bakterievækst og infektion. Manglende håndtering af ekssudat kan også lække ud på sårkanterne og huden omkring såret, hvilket kan medføre maceration og forsinke sårheling.

 

HexaLock Technology giver Biatain Fiber styrken til at håndtere ekssudat og dermed reducere risikoen for maceration og infektion.

Absorberer og låser ekssudat inde

Låser ekssudat og
bakterier inde

Læs mere
Luk

En vigtig funktion ved en geldannende fiber er dens evne til at låse ekssudat inde og sikre, at det ikke hober sig op i såret eller lækker på huden omkring såret.

Den unikke HexaLock Technology integrerer de geldannende fibre i et forstærket sekskantet mønster, der giver Biatain Fiber styrken til at låse ekssudat inde for at reducere ophobning af ekssudat og opnå optimale betingelser for sårheling. 

Luk
Mindre krympning minimerer dannelsen af hulrum

Minimerer krympning


Læs mere
Luk

Hvis en geldannende fiber krymper, når den absorberer ekssudat, vil hulrum mellem bandagen og sårbunden give plads til ophobning af ekssudat.

Biatain Fiber former sig også efter sårbunden, og takket være HexaLock Technology beholder bandagen formen under brugen, hvilket minimerer risikoen for dannelse af hulrum og ophobning af ekssudat. 

Luk
Nem fjernelse i ét stykke

Sammenhængende gel


Læs mere
Luk

Det er allerede en udfordrende og tidskrævende proces at behandle sår, hvor geldannende fiberbandager anvendes. Denne udfordring bliver sværere, hvis sårbandagen går i opløsning, så den skal fjernes stykvis og dermed skaber tvivl om, hvorvidt alle rester er blevet fjernet.

Biatain Fiber danner en sammenhængende gel, der gør det let at fjerne den i ét stykke med minimal risiko for at efterlade bandagerester i såret.

Luk

Første kliniske evaluering af Biatain Fiber

Artiklen konkluderer, at ’Biatain Fiber er specielt velegnet til håndtering af ekssudat. Bandagen kan absorbere moderat til kraftigt, danne en sammenhængende gel og er let at fjerne uden at det gør ondt på patienten. Der efterlades ingen bandagerester i såret. Udover absorption af sårvæske, så blev sårvæsken også låst inde i bandagen. Dette er vigtigt for at beskytte sårkanterne og huden omkring såret mod maceration. Selv når Biatain Fiber blev påsat ud over sårkanterne, var der ingen tegn på maceration.’

 

Biatain Fiber fås i firkanter og som filler

Sådan påsættes og skiftes Biatain Fiber

Sådan påsættes og skiftes Biatain Fiber

Begge versioner af Biatain Fiber gør påsætning og bandageskift nemt for alle væskende sår, sår med fibrin og kavitetssår samt underminering.
Den sammenhængende gel gør det let at fjerne den i ét stykke og med minimal risiko for at efterlade bandagerester i såret.

Se, hvordan Biatain Fiber påsættes og skiftes
Luk

Sådan påsættes og skiftes Biatain Fiber

Det er let at påsætte og fjerne Biatain Fiber

Biatain Fiber hjælper dig med at behandle såret så nemt og effektivt som muligt. Let fjernelse i et stykke sikrer 

færre gener og smerter for dine patienter. 

Luk

Innovativt Produkt 2020 – Red Dot prisvinder

Red Dot ‘Product Design’ prisen går helt tilbage til 1955 – med hæder til det bedste produkt hvert år. Biatain Fiber har modtaget denne anerkendelse for enestående produktdesign, som vinder af Red Dot ’Product Design 2020: Innovative Product’ prisen

Biatain Fiber har fået prisen i denne nye kategori på grund af dens innovative produktkomponenter, som sætter ny standard inden for kategorien.

De perfekte løsninger til at reducere ophobning af ekssudat

Ved væskende sår skal bandagen forme sig efter sårbunden for at reducere ophobning af ekssudat Sårekssudat er en væsentlig del af helingsprocessen. 2 Kroniske sår producerer imidlertid ofte store mængder ekssudat, som er en stor udfordring for sårheling.2For at undgå ophobning af ekssudat er det vigtigt at sikre tæt kontakt mellem sårbunden og den geldannende fiberbandage samt mellem den geldannende fiberbandage og sekundærbandagen. Biatain® Silicone med 3DFit Technology former sig efter sårbunden, hvilket mindsker risikoen for dannelse af hulrum. Dette reducerer ophobning af ekssudat og skaber optimale helingsbetingelser. Læs mere
Luk

Risiko for infektion

Traditionelle bandager kan skabe yderligere komplikationer, hvis de efterlader hulrum over sårbunden. Hulrum mellem bandagen og sårbunden giver plads til ophobning af ekssudat, som fremmer bakterievækst og fører til risiko for infektion.2,3

Lækage og maceration

En traditionel sekundærbandage kan efterlade et hulrum. I dette hulrum kan ekssudat lække ud på sårkanterne og huden omkring såret, hvilket kan medføre maceration og forsinke sårheling.2

Luk

Få en personlig demonstration af Biatain Fiber

Hvis du er en sundhedsfaglig person og ønsker at høre mere om, hvordan Biatain Fiber håndterer ophobning af ekssudat og fremmer heling i kraftigt ekssuderende sår, sår med slough, kavitetssår, kan du indsende dine kontaktoplysninger nedenfor, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

(*) Skal udfyldes
 
 
 
 

Lær mere om Biatain Fiber

Effektiv ekssudatkontrol selv under kompressionsbehandling

Effektiv ekssudatkontrol selv under kompressionsbehandling

Læs mere
Luk

En geldannende fiberbandage skal effektivt kunne låse ekssudat inde for at støtte sårhelingen og reducere risikoen for ophobning af ekssudat, maceration og infektion. Bandagen skal også holde ekssudatet låst inde, selv når den anvendes under kompressionsbehandling.

Biatain Fibers retentionskapacitet testet i laboratoriet

Hvis du ønsker at undersøge en geldannende fiberbandages retentionsevne, kan du teste absorptions- og retentionskapaciteten under tryk. I denne test blev der brugt en kvadratisk version af Biatain Fiber, der målte 10 x 10 cm og vejede 2,2 gram. Bandagen blev anbragt i en prøveskål, hvor den absorberede 22 ml væske, svarende til 10 gange dens egen vægt.

Absorption under tryk

Bandagen blev klippet til for at matche silicafiltrets form. Både bandagen og filtret blev anbragt under en vægt svarende til 40 mm Hg, som er det normale tryk anvendt i en kompressionsbandage.

Biatain Fiber med HexaLock Technology blev påvist at låse al den absorberede væske inde og demonstrerede derved evnen til effektivt at låse ekssudat inde selv under kompressionsbehandling som f.eks. venøse bensår.

Luk
Biatain Fiber er blevet påvist at danne en sammenhængende gel, der sikrer minimal risiko for at efterlade bandagerester i såret

Biatain Fiber er blevet påvist at danne en sammenhængende gel, der sikrer minimal risiko for at efterlade bandagerester i såret

Læs mere
Luk

For dybe og væskende sår er det vigtigt at kunne fjerne bandagen i ét stykke for at sikre, at proceduren er så hurtig som mulig. Dette forhindrer også, at sårhelingen forstyrres af eventuelle rester fra bandagen.

 

Styrken ved Biatain Fiber med HexaLock Technology er blevet påvist efter absorbering af testvæske. Her kunne en tilklippet Biatain Fiber-bandage modstå en spænding på 500 gram, mens den var våd, hvilket fremmer nem fjernelse med en minimal risiko for at efterlade eventuelle bandagerester i såret.

Luk
Biatain Fiber kan absorbere og retinere slough

Biatain Fiber kan absorbere og retinere slough

Læs mere
Luk

Udover effektiv håndtering af ekssudat kan en fiberbandage også spille en vigtig rolle i autolytisk oprensning. Dette afhænger af bandagens evne til at absorbere og retinere slough med en højere viskositet end normalt ekssudat.

Låser slough inde

Biatain Fiber med HexaLock Technology er blevet testet in vitro for at fastslå, om den kan låse slough inde på samme måde, som den låser ekssudat med normal viskositet inde.

I testen viser en optagelse med et stabilt kamera, hvordan Biatain Fiber absorberer en tyk blå væske med samme viskositet som slough. Selvom det tager lidt længere tid end normalt ekssudat, er den lige så effektivt til at absorbere og retinere slough.

Luk
Biatain Fiber er let at påsætte

Biatain Fiber er let at påsætteLæs mere
Luk

Biatain Fiber er en absorberende fiberbandage, der bruges til at reducere ophobning af ekssudat i alle væskende sår, inklusive kraftigt væskende sår, sår med slough og kavitetssår samt underminering.

To versioner

Biatain Fiber fås i to versioner: en kvadratisk version i forskellige størrelser og en filler. Begge versioner kan håndteres på samme måde.

Sådan åbnes pakken

Åbn pakken langs den turkise streg og med tekstsiden vendt op. Brug sterile handsker eller en steriliseret pincet til at tage bandagen ud af pakken.

Kraftigt væskende sår

Vælg den størrelse Biatain Fiber, som vil dække sårbunden og kanterne. Klip den til, om nødvendigt. Til kraftigt væskende sår og sår med slough anbringes Biatain Fiber i såret, hvorefter der påføres et forsigtigt tryk for at sikre tæt kontakt. Bandagen vil derefter forme sig efter sårbunden og sårkanterne.

Sår med underminering

Du kan bruge både den kvadratiske version og filleren til kavitetssår, der omfatter underminering. Udfyld forsigtigt undermineringen uden at trykke bandagen hårdt ind. Påsæt mere Biatain Fiber efter behov for at dække sårbunden. Sørg for, at der ikke er hulrum mellem bandagen og sårbunden. Tryk forsigtigt Biatain Fiber på plads, så den former sig efter sårbunden og sårkanterne.

Tildæk med en sekundærbandage

Tildæk med en sekundærbandage som f.eks. Biatain Silicone eller kompressionsbandage, afhængigt af sårtilstanden og lokal praksis

Bæretid op til syv dage

Biatain Fiber kan efterlades i såret i op til syv dage, eller indtil den har nået sin maksimale absorptionskapacitet. Når Biatain Fiber skal udskiftes, starter du med at fjerne sekundærbandagen. Biatain Fiber kan derefter let fjernes i ét stykke takket være den sammenhængende gel og med minimal risiko for at efterlade rester i såret. Nem fjernelse i ét stykke sikrer færre gener og smerter for dine patienter.

Biatain Fiber med HexaLock Technology.

Styrken til at låse ekssudat inde.

Luk
Udviklet til at hjælpe med at håndtere ekssudat i vanskelige sår

Udviklet til at hjælpe med at håndtere ekssudat i vanskelige sår

Læs mere
Luk

Biatain Fiber med HexaLock Technology

  • Den unikke HexaLock Technology integrerer de geldannende fibre i et forstærket sekskantet mønster, der gør Biatain Fiber stærk nok til at låse ekssudat inde for at reducere ophobning af ekssudat
  • BiCo-fibrene er svejset sammen med CMC geldannende fibre for ekstra styrke
  • Fibrene er låst sammen ved hjælp af varmebehandling
  • Fiberbandagen er derefter ultralydsbehandlet i et unikt forstærket sekskantet mønster
  • HexaLock Technology låser ekssudat og bakterier inde, minimerer krympning og danner en sammenhængende gel, som kan fjernes i ét stykke
  • Biatain Fiber med HexaLock Technology
  • Styrken til at låse ekssudat inde
Luk

Referenceliste

Se komplet referenceliste
Luk

1. Percival SL and Suleman L. Slough and biofilm: removal of barriers to wound healing by desloughing. Journal of Wound Care. Volume 24. 11. November 2015.

2. World Union of Wound Healing Societies (WUWHS) Consensus Document. Wound exudate: effective assessment and management. Wounds International, 2019.

3. Dowsett C et al. Meeting report: The gap challenge in clinical practice – how do you manage it? Wounds International 2018;9(3): 60–65.

Luk
Luk

Gratis vareprøve

Tak for din bestilling

Ordren er afgivet

Se skrivebordsversion