Testikelerstatning

At miste en eller begge testikler kan have en enorm indvirkning på ens selvtillid, forhold og endog livsstil, men der er løsninger. Læs mere om testiklernes funktion
Luk

Reference

(1). Behandling af Peyronie’s sygdom: Evidence-baseret 2010 retningslinjer.

Ralph, D., Gonzalez-Cadavid, N., et al. J. Sex Med 2010; vol. 7

(2). It’s a Guy Thing. Levin, L. Med Update 2007

Testikler, eller testes, indgår i mandens forplantningssystem. Det er to ovale organer, der befinder sig i pungen. Det er den løse hudsæk, der hænger bag penis. Testiklerne fremstiller de mandlige hormoner, herunder testosteron, og producerer sæd, som er mandens kønsceller.

Sygdom eller traume i testiklerne kan føre til alvorlige komplikationer, herunder hormonel ubalance, seksuel dysfunktion og manglende fertilitet. Tab af testiklerne kan have en negativ psykologisk effekt og kan påvirke dit selvværd og/eller din selvtillid (1).

Luk

Symptomer og årsager

Testiklernes funktion

Testiklernes funktion

Læs mere
Luk

Reference

1. Testicular prostheses: body image and sexual functioning, BJU International (1999), 84, p1043-1045.

Testikler, eller testes, indgår i mandens forplantningssystem. Det er to ovale organer, der befinder sig i pungen. Det er den løse hudsæk, der hænger bag penis.

Testiklerne fremstiller de mandlige hormoner, herunder testosteron, og producerer sæd, som er mandens kønsceller. Sygdom eller traume i testiklerne kan føre til alvorlige komplikationer, herunder hormonel ubalance, seksuel dysfunktion og manglende fertilitet. Tab af testiklerne kan have en negativ psykologisk effekt og kan påvirke dit selvværd og/eller din selvtillid (1).

Luk
Sygdomme, der kan påvirke testiklerne

Sygdomme, der kan påvirke testiklerne

Lær mere om almindelige problemer, der påvirker testiklerne
Luk

Litteraturhenvisninger

Reference

1. Testicular Cancer: Causes, Risk Factors, and Prevention Topics, www.cancer.org.

2. The Fact on Undescended Testicles, KidsHealth from Nemours, www.kidshealth.org.

Nogle af de mere almindelige sygdomme, som påvirker testiklerne omfatter følgende:

 

Testikeltraume eller fysisk skade

I modsætning til andre af kroppens organer er testiklerne ikke beskyttet af muskler eller knogler, og er derfor sårbare over for stød og skader.

 

Testikelvridning

Sædstrengen, der fastholder testiklerne i begge ender, kan sno sig omkring en testikel og afskære blodforsyningen til testiklen. Symptomer på testikelvridning kan være en pludselig og svær smerte, forstørrelse af den berørte testikel, ømhed og hævelse.

Dette er en medicinsk nødsituation, og hvis blodforsyningen til testiklerne afbrydes i længere  tid, kan de blive permanent beskadiget, og det kan være nødvendigt at udbedre problemet ved at fjerne testiklerne ad kirurgisk vej.

 

Testikelruptur

En sjælden form for testikeltraume, betegnet testikelruptur, opstår, når testiklen får et direkte stød eller presses ind mod den hårde overflade i bækkenet. En sådan skade kan få blod til at lække ind i pungen. I alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt at operere for at reparere rupturen og redde testiklen.

 

Kræft

Testikelkræft kan udvikle sig i en eller begge testikler hos mænd eller drenge. Symptomer på testikelkræft kan omfatte en knude, uregelmæssigheder eller udvidelse i en af testiklerne, en trækkende fornemmelse eller en følelse af usædvanlig tyngde i pungen, en trykkende smerte i lysken eller underlivet samt smerter eller gener (som kan komme og gå) i en testikel eller i pungen.(1)

Operation er den mest almindelige behandling for testikelkræft og indebærer at fjerne en eller begge testikler.

 

Retineret testikel (kryptorkisme)

Dette er en tilstand, hvor testiklerne ikke bevæger sig ned fra underlivet, hvor de sidder under fosterets udvikling før fødslen, og ned i pungen. Denne tilstand udgør en større risikofaktor for testikelkræft (2).

Luk

Behandlingsmuligheder

Hvis du har fået eller er ved at få en eller begge testikler fjernet, kan du læse mere om, hvilke valgmuligheder du har. Læs mere
Luk

Der er forskellige valgmuligheder, som du skal overveje, hvis du har haft eller skal til at have en eller begge testikler fjernet ved operation.

Før du træffer en beslutning, bør du tale med din læge om dine langsigtede forventninger, dine bekymringer og de potentielle risici eller komplikationer, der er forbundet med de enkelte valgmuligheder. Her er en oversigt:

 

Ikke-kirurgisk

Ingen behandling: Medfører, at pungen bliver helt eller delvist tom.

 

Kirurgisk

Subkapsulær orkiektomi: Fjerner det meste af vævet fra testikelkapslen, så der efterlades en mindre pungstruktur.

Torosa® testikelprotese: Det er en blød, saltvandsfyldt protese, der kun anvendes til kosmetiske formål, og som efterligner den naturlige testikels udseende og fornemmelse. Torosa er den eneste testikelprotese på markedet, som er godkendt af FDA. Den har omtrent samme størrelse, form, vægt og bløde konsistens som en almindelig testikel. Der findes flere størrelser for såvel børn som voksne.

testikelprotese

Luk

Hvad kan der forventes?

Torosa® saltvandsfyldt testikelprotese kan implanteres enten under operation, når testiklen fjernes eller på et senere tidspunkt. Læs mere
Luk

Hvad kan der forventes før operationen?

Den saltvandsfyldte Torosa-testikelprotese er fremstillet af en blød, fleksibel silikone elastomerskal og fyldes med saltvand under operationen.

Torosa® kan implanteres enten under operation, når testiklen fjernes eller på et senere tidspunkt. Når implantatet er isat, er det vigtigt at begrænse dine aktiviteter i et kort tidsrum for at opnå en ordentlig heling. Din læge vil udarbejde en individuel plan for din restitution, dine aktiviteter og for, hvornår du kan genoptage seksuelle aktiviteter.

Når helingsprocessen er afsluttet, vil du få selvtilliden tilbage med hensyn til dine testiklers udseende og kan vende tilbage til din tidligere dagligdag.

Torosa saltvandsfyldt testikelprotese. Ikke den faktiske størrelse

Torosa saltvandsfyldt testikelprotese. Ikke den faktiske størrelse

Luk
Luk

Gratis vareprøve

Tak for din bestilling

Ordren er afgivet

Se skrivebordsversion

Du omstilles til anden web-site

Klik her for at fortsætte