Hvem bestemmer – du eller din blære?

 

For mange kvinder er det en del af hverdagen at leve med vandladningsproblemer. Symptomer på vandladningsproblemer kan komme gradvist og kan omfatte hyppig vandladningstrang, manglende evne til at tømme blæren helt eller kort tid mellem trang og vandladning. Læs mere
Luk

Hvis du tit befinder dig på toilettet, eller ikke når toilettet i tide, når du skal tisse, fordi du ikke kan holde dig, har du sikkert allerede fundet nogle måder at klare det på.
Du sørger måske for at drikke mindre væske, før du går i byen. Eller måske kigger du som det første efter det nærmeste toilet, når du går på restaurant eller i biografen.

Luk
vandladningstesten

Har du et vandladningsproblem?

Tag testen for at finde ud af det. Klik her for at tage en hurtig test for at se, om du har vandladningsproblemer. Til testen
Luk

Vandladningstesten

  1. Føler du tit en presserende trang til at tisse i løbet af dagen?
  2. Har du nogensinde ændret dine planer, fordi du var bange for, at du ikke ville kunne finde et toilet?
  3. Påvirker din blære din evne til at koncentrere dig på arbejdet eller i sociale situationer?
  4. Står du tit op to eller flere gange om natten for at gå på toilettet?
  5. Har du en ustyrlig trang til at lade vandet, som sommetider fører til ufrivillig vandladning? 

Hvis du kan svare “ja” på et eller flere af disse fem spørgsmål, bør du tale med din læge eller sygeplejerske om dette. Der findes forskellige løsninger til at genvinde kontrollen.

Luk
Mange kvinder lider af vandladningsproblemer

Mange kvinder lider af vandladningsproblemer

Vandladningsproblemer kan være aldersrelateret eller skyldes en tilgrundliggende fysisk sygdom. Mange forskellige tilstande kan forårsage vandladningsproblemer, og vi nævner nogle af disse tilstande her. Læs mere
Luk

Mange kvinder lider af vandladningsproblemer

Neurologiske lidelser

Et nerveproblem kan påvirke kontrollen med din blære, hvis de nerver, som skulle give besked mellem hjernen og blæren, ikke fungerer rigtigt. 

Efter operation

Enhver operation, som involverer en kvindes forplantningssystem, inklusive fjernelse af livmoderen, kan beskadige bækkenbundsmusklerne, hvilket kan føre til inkontinens.

Obstruktion

En tumor på urinvejene kan blokere urinens normale løb og føre til overløbsinkontinens. Urinstene – hårde, stenlignende klumper, som dannes i blæren – kan sommetider forårsage ufrivillig vandladning.

Ændringer med alderen

Når blæremusklerne bliver ældre, kan det reducere mængden af urin, som blæren kan indeholde.

Overgangsalder

Efter overgangsalderen producerer kvinder mindre østrogen, et hormon, som er med til at holde blærens og urinrørets foring sund. Nedbrydning af disse væv kan forværre inkontinens.

Fødsel

Vaginal fødsel kan svække de muskler, som kontrollerer blæren, og kan også beskadige blærens nerver og støttevæv, hvilket kan føre til en nedsunket (fremfalden) bækkenbund. Med fremfald kan blæren, livmoderen, endetarmen eller tyndtarmen blive skubbet ned fra deres normale stilling og stikke ind i skeden. Sådanne fremspring kan være forbundet med inkontinens.

Graviditet

Hormonelle ændringer og livmoderens øgede vægt kan føre til stress-inkontinens.

Luk
Luk

Gratis vareprøve

Tak for din bestilling

Ordren er afgivet

Se skrivebordsversion