Hvad er residualurin? ... og hvordan tømmer jeg bedst min blære?

Residualurin eller urin, der bliver tilbage i blæren efter fuldstændig vandladning, er et symptom og ikke en sygdom i sig selv. De hyppigste forekommende symptomer er følgende:

Akut urinretention

Læs mere
Luk

Er en tilstand med pludselig opstået manglende evne til at lade vandet, som er smertefuld og kræver behandling med kateter.

Luk

Kronisk urinretention

Læs mere
Luk

Er smertefri retention forbundet med øget residualurin volumen eller resturin i blæren.

Luk

Ved betydelig blæreudspænding mister blærevæggen evnen til at trække sig helt sammen, og der er derved risiko for nyreskade. Derfor er det vigtigt at blive udredt, hjulpet og fundet frem til, hvilke produkter der passer til dig og din situation.

I mange år har behandlingen af urininkontinens været rettet mod at finde et hjælpemiddel, der effektivt kunne opsuge urinen, frem for at finde en behandling, der kan mindske eller stoppe lækagen. Denne holdning har fået mange til at tro, at urininkontinens er en lidelse, der kommer med alderen, og som man må lære at leve med. De seneste undersøgelser viser, at ca. 70 pct. af alle urininkontinente kan få bedret eller helt kureret deres urininkontinens.

Kilde: www.dsr.dk


Anvendelse af et almindeligt engangskateter kan i de fleste tilfælde være løsningen. Intermitterende kateterisation er påvist at være en effektiv metode til at tømme blæren*

Et kort kvindekateter til intermitterende kateterisation tømmer blæren lige så effektivt som et kateter i standardlængde- et randomiseret kontrolleret forsøg.

Læs hele forsøget

Samtykkeerklæring

Samtykke til at modtage vareprøver

* Skal udfyldes
 

SpeediCath® Compact katetrene giver en sikker og diskret kateterisation:


SpeediCath Compact katetrene kan opbevares, medbringes, anvendes og kasseres meget diskret. Katetret kan indføres uden at røre ved den overfladebehandlede del. 

Fordele ved SpeediCath Compact katetre:

  • Udviklet specielt til mænd
  • Kompakt længde
  • Klar til brug
  • Ligger i en steril saltvandsopløsning
  • Hydrofil overflade
  • PVC - og phthalatfrit

* Residualurin efter intermitterende kateterisation af mænd ved brug af et nyt kateter (SpeediCath Compact til mænd) og et traditionelt kateter til mænd (SpeediCath). Læs hele det kliniske studie her.

Luk

Gratis vareprøve

Tak for din bestilling

Ordren er afgivet

Se skrivebordsversion