Sådan anvender du engangskatetre til kvinder, mænd og børn

 

Forståelsen af, hvilke produkter der er bedst for dig, og hvordan du anvender dem, er vigtigt – både hvis du har urinretention eller urininkontinens. Se her en række videoer og trinvise vejledninger om mulighederne og få et detaljeret indblik i, hvordan de forskellige produkter anvendes.

 

Gode råd til at kateterisere

Uforstyrrede, rene og velegnede faciliteter er vigtige, så du kan føle dig tryg ved at kateterisere både ude og hjemme.

Et egnet sted til at kateterisere er et sted, hvor du føler dig godt tilpas – f.eks. dit hjem. Det kan være en hjælp at lave et kort over dit nabolag og andre steder, hvor du ofte kommer, så du ved, hvor du kan kateterisere i ro og mag.

3 ting afgør, om et sted er egnet til engangskateterisation:

1. Det skal være uforstyrret

Det er vigtigt ikke at blive forstyrret, mens du kateteriserer. Find de toiletter, som giver dig det privatliv, som du behøver. Planlæg din dag, så du kan benytte toiletterne, når det er nødvendigt.

 

2. Der skal være rent

Uanset stedet eller omstændighederne skal du altid vaske dine hænder, inden du kateteriserer. Hvis du har brug for at røre ved noget (hjulene på en kørestol, krykker, toilettets dørhåndtag m.v.) efter du har vasket hænder, skal du bruge håndsprit eller en antiseptisk vådserviet, før du rører ved katetret. Vær også opmærksom på, at risikoen for infektion stiger, hvis du skal have hjælp til at kateterisere af en anden person.

 

3. Faciliteterne skal være i orden

Toilettets indretning har også indflydelse på, hvor let det er at kateterisere: Hvor meget plads har du, og er vasken placeret separat fra toiletrummet? Og hvis du anvender kørestol: Er der en rampe, hvor stejl er den, hvor bred er døren?

 

Bliv klogere på at kateterisere her.

Hvad gør jeg, hvis jeg får en urinvejsinfektion?

Når du anvender engangskatetre er der altid en risiko for en urinvejsinfektion. Alle kan få en urinvejsinfektion, men den er mere almindelig hos kvinder end mænd – blandt andet på grund af kvinders korte urinrør, som er tæt på endetarmen.

 

Læs mere om, hvad der forårsager en urinvejsinfektion her.

Luk

Gratis vareprøve

Tak for din bestilling

Ordren er afgivet

Se skrivebordsversion