Hjælp og vejledning til dine stomipatienter

Dine patienter kan have brug for hjælp og vejledning, både før og efter stomioperationen. Se, den brede vifte af Coloplast-værktøjer og materialer, der kan hjælpe dig i dit daglige arbejde med dine patienter.

Materialer til dine patienter

Håndbogen: Stomi og sund hud

Målet med god stomipleje er at forebygge hudproblemer og komplikationer, samt give personer med stomi en god livskvalitet. Denne håndbog har til formål at understøtte den gode stomipleje ved at give social- og sundhedsassistenter en praktisk håndbog i forebyggelse og pleje af huden omkring stomier og fistler.

Brochuren Stomi og sund hud - Forebyggelse - Pleje - Behandling. Manden Mike er på forsiden i et turkist svørmmebassin

Coloplast støtter sundhedsfagligt personale med brugervenlige værktøjer til patienterne. Se værktøjerne til patienter her
Luk

Materialer til dine patienter

Materialerne kan hjælpe dine patienter i deres hverdag med stomi. Disse materialer kan udleveres til dine patienter, så de læse og bruge dem derhjemme eller drøfte dem med dig.

At forstå mavens facon omkring stomien er første skridt mod en bedre tilpasning
Coloplasts BodyCheck-værktøj kan hjælpe dig og dine patienter med forslag til, hvordan man kan opnå en optimal tilpasning mellem den enkelte maves facon og produktet. Der er otte enkle spørgsmål understøttet af små film.

Nyttig patientinformation
Disse brochurer indeholder nyttige informationer om livet med en stomi:

 

Se flere brochurer og pjecer som kan hjælpe dine patienter

Luk

Stomi og livskvalitet

Stomi og livskvalitet

Stomi og livskvalitet

Stoma Quality of Life (Stoma-QoL)-studiet er et enkelt, valideret spørgeskema, der kan bruges til at måle livskvalitet hos mennesker med en stomi – og identificere de problemstillinger, der giver anledning til ængstelse eller bekymringer. Stoma Quality of Life-studiet
Luk

Måling af livskvalitet hos mennesker med stomi

Mennesker med en stomi kan have mange bekymringer – frygt for lækage, forlegenhed over deres krop, bekymringer om at blive en byrde for familie og venner. Når disse bekymringer forhindrer mennesker i at foretage sig de ting, som de synes godt om, bringes deres livskvalitet i fare.

Med Stoma-QoL har sundhedsfagligt personale nu en standard - fælles sprog - som kan anvendes til at måle livskvaliteten hos mennesker med en stomi. Man kan bruge Stoma-Qol-scoren til at monitorere livskvaliteten over tid hos samme person, eller sammenligne forskelle i livskvalitet hos mennesker med en stomi.

Stoma-QoL er:

  • Specielt udarbejdet til mennesker med en stomi – alle spørgsmål er baseret på input fra mennesker med en stomi.
  • Valideret – testet i repræsentative stomipopulationer i forskellige lande
  • Pålidelig – vægtet for at fremhæve de problemer, der er mest kritiske for respondentens livskvalitet
  • Tværkulturel – oversat til 16 sprog
  • Enkelt – det tager kun 5-10 minutter at udfylde spørgeskemaet

Download Stoma-Qol her

Luk

Terminologi for mavens facon omkring stomien

Coloplasts terminologi for mavens facon omkring stomien er et fælles sprog for sundhedsfagligt personale og mennesker med en stomi, som kan bruges til at beskrive mavens facon omkring stomien. Peristomal facon
Luk

Terminologi for mavens facon omkring stomien

Ikke to kroppe er ens. Når der vælges stomiprodukt, er nøglen til at opnå en god tilpasning mellem hud og produkt, at man kender og kan beskrive mavens facon omkring stomien korrekt.

For at gøre det lettere for sundhedsfagligt personale og mennesker med en stomi at blive enige om beskrivelsen af mavens facon omkring stomien, har Coloplast udviklet et fælles ‘sprog’. Terminologien for mavens facon omkring stomien er udviklet i tæt samarbejde med sygeplejersker og patienter fra hele verden.

Lær mere om BodyCheck-onlineværktøjet.

Luk

Ostomy Skin Tool

Din mulighed for at vurdere den peristomale hudtilstand på en unik standardiseret måde


For stomisygeplejersker

Ostomy Skin ToolOstomy Skin Tool-værktøjet er udviklet i samarbejde med Coloplast Global Advisory Board, der repræsenterer medlemmer af højt kvalificerede stomisygeplejersker fra 12 forskellige lande.


Værktøjet blev udviklet til Dialogue Study, et globalt klinisk studie, hvor peristomale hudproblemer blev evalueret. Værktøjet blev testet i praksis af medlemmer af Coloplast Global Advisory Board og mange af deres kolleger, før det blev introduceret i Dialogue Study. 


Ostomy Skin Tool-værktøjet består af to dele: DET-scoren og AIM-guiden - til peristomale hudproblemer.

 

Ostomy Skin Tool-værktøjet er et nyt, standardiseret værktøj til vurdering af peristomale hudproblemer. Da vurderingen foregår over længere tid, er det yderst vigtigt at forstå, hvordan Ostomy Skin Tool-værktøjet fungerer, inden du går i gang.

 

Kontakt din Coloplast konsulent og hør mere 

Luk

Gratis vareprøve

Tak for din bestilling

Ordren er afgivet

Se skrivebordsversion