Om Coloplast

Coloplast A/S er en dansk børsnoteret virksomhed med hovedsæde i Humlebæk i Nordsjælland.

Coloplast Danmark A/S er det danske datterselskab, som markedsfører og sælger sygeplejeartikler i Danmark og i Island inden for områderne stomi, kontinens, hud- og sårbehandling, interventionel urologi samt stemme og respiratorisk pleje.

I mere end 60 år har vi haft et tæt samarbejde med brugerne af vores produkter samt det professionelle sundhedspersonale. Vi arbejder tæt sammen for at udvikle nye produkter, som kan afhjælpe brugerens specielle behov. Derfor lægger vi også stor vægt på at give vores kunder, både private brugere og sundhedspersonalet, den bedst tænkelige rådgivning og service.

Vi er et globalt selskab med omkring 16.000 ansatte.

Coloplast-historien begynder tilbage i 1954. Elise Sørensen er sygeplejerske. Hendes søster, Thora, er lige blevet stomiopereret og er bange for at gå ud blandt andre, da hun frygter lækage fra sin stomi. Ved at lytte til sin søsters problemer udtænker Elise idéen til verdens første selvklæbende stomipose.

Aage Louis-Hansen, en civilingeniør og plastikfabrikant, og hans hustru, Johanne Louis-Hansen, uddannet sygeplejerske, udviklede stomiposen baseret på Elises idé. En stomipose, der hjælper Thora – og tusindvis af mennesker som hende – med at leve livet sådan, som de ønsker det.

Coloplast blev grundlagt i 1957.

Historien bag vores brand

Historien bag vores brand

Det hele begyndte i 1954 Coloplasts historie
Luk

Læs historien om Coloplast

Coloplast-historien begynder tilbage i 1954. Elise Sørensen er sygeplejerske. Hendes søster, Thora, er lige blevet stomiopereret og er bange for at gå ud blandt andre, da hun frygter lækage fra sin stomi. Ved at lytte til sin søsters problemer udtænker Elise idéen til verdens første selvklæbende stomipose.
 
Aage Louis-Hansen, en civilingeniør og plastikfabrikant, og hans hustru, Johanne Louis-Hansen, uddannet sygeplejerske, skabte stomiposen baseret på Elises idé. En stomipose, der hjælper Thora – og tusindvis af mennesker som hende – med at leve livet sådan, som de ønsker det.
 
Coloplast blev grundlagt i 1957.
 
I dag omfatter vores forretning stomi, kontinens, hud- og sårbehandling samt urologi. Vi er en global virksomhed med mere end 14.500 ansatte.

Luk
Juridiske aspekter

Juridiske aspekter

Find ud af mere om vores juridiske aspekt Vores juridiske aspekt
Luk

Vigtigt om Juridiske Aspekter

Læs venligst disse Juridiske Aspekter samt Politik om Personoplysninger /Samtykkeerklæring, før du bruger denne hjemmeside. Ved at gå ind på denne hjemmeside samtykker du i disse vilkår. Såfremt du ikke er enig, bedes du venligst undgå brug af hjemmesiden.


Coloplast koncernen forbeholder sig ret til at slette, ændre eller tilføje til denne hjemmesides indhold på et hvilket som helst tidspunkt og i en hvilken som helst anledning uden først at skulle underrette nogen herom.


Hjemmesiden ejes og er udarbejdet af Coloplast koncernen, hvis hovedsæde er beliggende i Danmark.

Coloplast koncernen vedligeholder hjemmesiden til din information. Du er altid velkommen til at browse på hjemmesiden. Du må downloade materiale, som fremkommer på hjemmesiden, dog kun til ikke-kommercielt brug, under forudsætning af, at du bibeholder alle ophavsrettigheder, varemærker og andre meddelelser om rettigheder. Dog er du ikke berettiget til på nogen måde at kopiere, reproducere, genudsende, uploade, poste, udsende eller omdele indholdet af denne hjemmeside, hvilket inkluderer tekst, billeder, audio eller video med henblik på offentligt eller kommercielt formål uden skriftlig tilladelse fra Coloplast koncernen. Klik her for at komme i kontakt med vores juridiske afdeling.


Coloplasts produkter

De fremviste produkter er muligvis ikke til rådighed i alle lande eller kan være kendt under et andet navn. Brugsvejledninger kan variere fra land til land. Du skal altid konsultere din egen læge og læse vejledningen før brug.


Ophavsret

Du bør antage, at alt hvad du ser eller læser på denne hjemmeside er beskyttet af ophavsret, med mindre andet er angivet, og at det kun må bruges i overensstemmelse med disse Juridiske Aspekter. Coloplast koncernen garanterer ikke, at din brug af materiale fra denne hjemmeside ikke vil krænke en tredje parts rettigheder, som ikke er en del af Coloplast koncernen. Billederne enten ejes af eller er brugt med tilladelse til Coloplast koncernen. Brug af disse billeder af enten dig eller enhver anden, der har fået din tilladelse, er forbudt, med mindre andet fremgår specifikt af disse Juridiske Aspekter. Enhver uautoriseret brug af billederne kan være i strid med lovgivning om ophavsret, varemærker, beskyttelse af personoplysninger samt anden lovgivning.


E-mails

Enhver form for kommunikation eller materiale, som du måtte sende til hjemmesiden via elektronisk mail eller andet, incl. data, spørgsmål, kommentarer, forslag eller andet er og vil blive behandlet som ikke-konfidentielt og ikke-privatejet. Alt, som du måtte sende, kan anvendes af Coloplast koncernen til enhver brug for eksempel til reproduktion, redegørelser, transmission, offentliggørelse samt opslag. Derudover har Coloplast koncernen ret til at samle og bruge idéer, koncepter, know-how eller teknikker, der fremgår af enhver kommunikation, som du uanset årsag måtte sende til denne hjemmeside, for eksempel udvikling, forarbejdning eller markedsføring af produkter.


Information på denne hjemmeside

Vi gør vores yderste for at give præcis og ajourført information på hjemmesiden. Dog giver Coloplast koncernen ingen garantier med hensyn til informationens nøjagtighed. Coloplast koncernen påtager sig ingen forpligtelser og intet ansvar for fejl eller udeladelser på denne hjemmeside.


Den oplyste information på denne hjemmeside må ikke betragtes som en erstatning for lægelig forsorg. Såfremt du har eller tror du har et helbredsmæssigt problem, skal du altid konsultere en autoriseret læge.


Varemærker og logo'er

Varemærker og logo'er på denne hjemmeside tilhører Coloplast. Intet på denne hjemmeside kan fortolkes som en tilladelse til nogen til at benytte varemærker på hjemmesiden uden skriftlig tilladelse fra Coloplast koncernen eller fra tredje part, som måtte eje det pågældende varemærke.


Links

Denne hjemmeside kan linke til andre hjemmesider, som ikke er under Coloplast koncernens kontrol. Disse links er et tilbud til læserne. Coloplast koncernen er ikke ansvarlig for indholdet af disse hjemmesider og er ikke ansvarlig for skader og tilskadekomster, som måtte opstå som følge af indholdet fra en anden hjemmeside.


Links til denne hjemmeside er velkomne. Du må gerne etablere en hypertext til denne hjemmeside, så længe link'et ikke udtrykker eller indikerer, at Coloplast koncernen på nogen måde støtter din hjemmeside. Du må heller ikke inkorporere noget som helst ophavsretligt beskyttet materiale fra denne hjemmeside andetsteds.


Kontakt til Coloplast koncernen

Hvis du har spørgsmål vedrørende disse Juridiske Aspekter eller vilkårene for denne hjemmeside i øvrigt, er du velkommen til at kontakte Coloplast koncernens juridiske afdeling.

Luk
Mission

Mission

Vores mission forklarer, hvad vi laver, og hvorfor vi er her. Vores mission
Luk

Vores mission

At gøre livet lettere for mennesker med behov inden for intim sundhedspleje.


Intim sundhedspleje

Coloplast udvikler produkter og serviceydelser, der gør livet lettere for mennesker med meget personlige og private lidelser. Vi arbejder tæt sammen med brugerne af vores produkter for at udvikle nye produkter, der løser deres specielle behov. Vi kalder det intim sundhedspleje.


Vores forretning omfatter stomi, urologi og kontinens, og hud- og sårplejeprodukter. Vi er et globalt selskab med mere end 14.500 ansatte.


Mission

Behov er det vigtigste ord i vores mission. At reagere på vores kunders behov er det, der driver Coloplast.
Brugerne af vores produkter har lidelser, der er meget private og personlige, og som ofte er forbundet med traumer og tabu. Jo mere intim lidelsen er, jo vigtigere er det  for os at forstå brugernes daglige udfordringer, så vi kan udvikle løsninger, der opfylder deres behov.


Vores produkter og den måde, vi driver forretning på, gør livet lettere for brugerne og de mennesker, der hjælper dem. At gøre livet lettere er ikke blot en klar fordel for vores kunder. Det er et ærligt, realistisk og vigtigt mål for os selv - et løfte vi ved, vi kan holde.

Luk
Vision

Vision

At sætte den globale standard for at lytte og handle. Vores vision sætter retningen for, hvor vi gerne vil hen
Luk

Visionen

Visionen udspringer af vores ambitioner og en stærk forståelse for vores fælles mål. En helt unik passion for at lytte og handle er det, der kendetegner Coloplast. Kun ved at lytte kan vi forstå vores kunders verden og derefter handle, ved at udvikle de rigtige produkter og serviceydelser. Vi skal holde liv i denne passion - og bruge den til at sætte nye standarder for at lytte og handle.
I praksis betyder det at:
Vi fokuserer på lidelser, der er yderst private og personlige. Vores evne til at lytte og derefter handle ved at levere de bedste løsninger er højt værdsat. Vi er kendt for vores passion for at forstå vores kunders behov. Vi bidrager alle til dette omdømme. Vi er rollemodel for brugerdrevet innovation og videndeling. Vi reagerer altid hurtigt på den viden vi opnår. Vi skaber en ledelsesstil og en kultur, der opfordrer til nytænkning, og hvor åbenhed fører til fælles ambitioner. At lytte og handle er vores opskrift på fortsat succes.
Luk
Værdier

Værdier

Vores værdier definerer den måde, vi tænker og handler på. Vores værdier
Luk

Vores værdier

Nærhed...for bedre at forstå

Passion...for at gøre en forskel

Respekt og ansvarlighed...for at vejlede os

Nærhed...for bedre at forstå

Coloplast udvikler produkter og serviceydelser, der gør livet lettere for mennesker med dybt personlige og private lidelser. Jo mere intim og personlig lidelsen er, jo tættere arbejder vi sammen med vores kunder for at finde løsninger, der bedst muligt opfylder deres behov. Målet er at komme tæt på alle vores kunder - både brugere og sundhedspersonale. Nærhed kræver, at man er villig til at lytte, har evnen til indlevelse, og er parat til at omsætte indsigt til handling.

 

Passion...for at gøre en forskel

At vide, at man har bidraget til at gøre en forskel i andre menneskers liv, er en af de mest tilfredsstillende følelser. Hos Coloplast er vi fælles om passionen for at gøre en forskel, og vi har viljen til at opnå vores mål. Passionen motiverer os til at finde nye og bedre måder at gøre tingene på. Og den driver os til at få de bedste idéer og løsninger ud til dem, der har brug for dem - hurtigt.

 
Respekt og ansvarlighed...for at vejlede os

Respekt og ansvarlighed er nøgleordene i det tætte forhold til vores kunder. Vi skal være ærlige og åbne og agere med integritet i alt, hvad vi gør. Vi har dyb respekt for de personlige og følsomme aspekter ved de lidelser, som vores brugere kæmper med. Vi har ansvar for ikke kun at fokusere på at finde tekniske løsninger, men for at finde nye måder at minimere de traumer og det tabu, der er forbundet med disse lidelser.

Luk
Samarbejde med en virksomhed?

Samarbejde med en virksomhed?

De danske regler om tilknytning mellem sundhedsfaglige personer og virksomheder samt økonomiske fordele ... Læs mere om reglerne
Luk

De danske regler om tilknytning mellem sundhedsfaglige personer og virksomheder samt økonomiske fordele.

Reglerne trådte i kraft d. 1.11.2014.

Det skal understreges, at Coloplast bakker op omkring åbenhed, idet vi mener, det er i alles interesse med gennemsigtighed i samarbejdet. Som udgangspunkt er der ikke nogen former for samarbejde, der ikke længere kan lade sig gøre. Nogle typer af samarbejde skal fremadrettet bare registreres og indrapporteres til Lægemiddelstyrelsen af såvel den sundhedsfaglige person som af Coloplast.

Tilknytningsreglerne

I deres nuværende udformning undtager reglerne tilknytning vedrørende klasse I-produkter (dvs. hovedparten af vores stomi- og kontinensprodukter).

At lovgivningen ikke gælder for klasse I, betyder, at selvom en sundhedsperson har en tilknytning, f.eks. en undervisningsopgave for en virksomhed på bruttolisten, så behøver sundhedspersonen ikke at anmelde dette, hvis denne konkrete undervisningsopgave alene vedrører et klasse I-produkt.

Nedennævnte samarbejder berøres således ikke af de nye regler og kan fortsætte som hidtil:

COF, CAB og Stomiskolen

Hvis et samarbejde gælder et af de følgende tre produkter Conveen Gel, Ostomy Rod og Conseal Plug, vil Coloplast i hvert enkelt tilfælde informere nærmere om de regler, der så gælder for samarbejdet.

I forhold til vores klasse IIa, IIb og III-produkter, som er en større del af vores sår- og urologiprodukter, gælder tilknytningsreglerne. Det betyder, at bl.a. sygeplejersker og læger skal anmelde eller ansøge Lægemiddelstyrelsen om tilladelse til at være tilknyttet en virksomhed.

 

Reglerne om økonomiske fordele

Dette regelsæt gælder uafhængigt af produktklasser og vil derfor i nogen grad give anledning til mindre ændringer.

Sponsorater til konferencer i Danmark skal ikke indrapporteres

Sponsorater til konferencer i udlandet skal indrapporteres (den sundhedsfaglige person skal oplyse Lægemiddelstyrelsen om deltagelse, men ikke sponsoratets størrelse).

Yderligere skal vi som virksomhed forholde os til følgende:

  • Vi må kun give gaver, der er klinisk relevante. 
  • Vi må fortsat gerne lave repræsentation i et fornuftigt omfang. 
  • Vi skal til enhver tid sørge for, at de honorarer, vi betaler i forbindelse diverse samarbejder, modsvarer en fair markedspris (Lægemiddelstyrelsen har meddelt, at de officielle takster fra DSR og Lægeforeningen anvendes som rettesnor).

Du kan læse mere om reglerne på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Du kan også downloade informationspjecen "Det skal du vide, når du som sundhedsperson samarbejder med en virksomhed" her.

 Luk

Billed -og video galleri

Download billeder og logo af vores produkter Se billed og videogalleri
Luk

Download billeder

Billederne er komprimerede og i en høj opløsning

Du kan se mere på vores corporate hjemmeside www.coloplast.com

 

Gå til billedgalleriet

Se produktkatalog med produktfoto

Se videoer

Luk
Luk

Gratis vareprøve

Tak for din bestilling

Ordren er afgivet

Se skrivebordsversion