Endourologi (nyresten)

Med forekomsten af nyresten på fremmarch i den "industrialiseret/ vestlige verden" er effektive behandlingsmuligheder og produkter vigtigere end nogensinde. Lær mere om behandling af nyresten
Luk

Nyresten påvirker 10 % af alle mennesker mellem 20 og 60 år, og mænd har dobbelt så stor sandsynlighed som kvinder for at få nyresten. Forekomsten af nye tilfælde er stigende i de industrialiseret/ vestlige lande. Hovedårsagen til nyresten er dårlig kost og et utilstrækkeligt væskeindtag. Sygdommen kan også opstå som følge af visse metaboliske tilstande.

Størrelsen af stenene – også betegnet calculi – kan variere fra størrelsen af et sandkorn til flere centimeter, hvor de største er koralformede sten. Hovedsymptomerne er hæmaturi, smerte og infektion, og nyrekolikangreb er så almindelige, at de forekommer hos 2 % af alle henvendelser på skadestuen.

 

Behandlingsmuligheder

Små sten kan elimineres spontant af naturlig vej. Hvis stenen ikke elimineres inden for en rimelig tid, eller stadig giver smerter, vil det dog være nødvendigt at operere. Operationsmetoden afhænger af stenens størrelse, placering og art.

Coloplast har et stort udvalg af engangsprodukter til endourologiske og perkutane procedurer, inklusive Dormia® kurve til stenekstraktion, ureterstenter, ureterkatetre, ballonudvidelse, ureteral adgangssheath, guidewirer og perkutane nefrostomisæt.

Efter behandling af nyresten er det vigtigt at identificere og behandle risikofaktorerne bag patientens nyrestenssygdom. Dette gøres ved at foretage en metabolisk vurdering, hvorved stenen analyseres, og der foretages en gennemgang af kosten og en række biologiske undersøgelser.


Lær mere om Coloplasts behandlingsløsninger til nyresten. 

Download af retningslinjer er tilgængelig for urologer(pdf 1.347Kb)

Luk

Produkter og behandlingsmuligheder

Endourologi

Coloplast tilbyder en bred vifte af anordninger til effektiv fjernelse af nyresten. Læs mere om ureteroskopiske anordninger
Luk
endourologiinstrumenter

Behandlingsmuligheder ved fjernelse af uretersten eller nyresten omfatter ekstrakorporal trykbølgelithotripsi (ESWL), ureteroskopi (URS), perkutan nefrolitotomi (PCNL) og åben kirurgi.

Coloplast har et fuldt sortiment af ureteroskopiske engangsanordninger af høj kvalitet, inklusive ureterkatetre, guidewirer, Retrace® hylstre til ureteradgang, ballonudvidelseskatetre, Dormia® kurve til stenekstraktion og ureterstenter.

Luk

Fjernelse af sten via perkutan adgang

Vores sortiment af produkter til fjernelse af sten via perkutan adgang omfatter et komplet udvalg af tilbehør og sæt. Læs mere om vores produkter til perkutan operation
Luk
endourologiinstrumenter

Behandlingsmuligheder ved fjernelse af ureter- eller nyresten omfatter ekstrakorporal trykbølgelithotripsi (ESWL), ureteroskopi (URS), perkutan nefrolitotomi (PCNL) og åben kirurgi.

Coloplast har et komplet sortiment af produkter til perkutan operation, inklusive guidewirer, kanyler, dilatorer, Amplatz-hylstre, ballonudvidelseskatetre og nefrostomislanger.

Luk
Luk

Gratis vareprøve

Tak for din bestilling

Ordren er afgivet

Se skrivebordsversion