Hvad er fremfaldent bækkenorgan?

Fremfaldent bækkenorgan er en progressiv tilstand, der forværres med tiden. Et fremfald forsvinder ikke, hvis det ikke behandles, og en operation kan være nødvendig for at lindre symptomerne. Læs mere om fremfaldent bækkenorgan
Luk

Fremfaldent bækkenorgan er en almindelig tilstand hos kvinder, især for dem, der har passeret overgangsalderen. Selvom det oftest ses hos kvinder, der har fået børn og/eller har fået fjernet livmoderen, kan det forekomme i næsten alle aldersgrupper - også hos kvinder, der ikke har født eller har gennemgået en gynækologisk operation. 

Ordet fremfald betyder “glider ud af den normale position”. Når man taler om en kvindes bækkenorganer, drejer det sig ofte om en slap eller nedsunket blære, endetarm, livmoder eller en kombination af disse organer i den vaginale hvælving. Et fremfald kan ske gradvist over mange år, eller det kan ske hurtigt og pludseligt. 

 

Behandlingsmuligheder

Heldigvis findes der en række behandlingsmuligheder for fremfaldent bækken, både kirurgiske og ikke-kirurgiske. Valget af behandling afhænger af mange faktorer, herunder typen af fremfald, symptomernes alvor, alder og selvfølgelig personlige præferencer. 

Før du beslutter dig for en bestemt behandlingsmulighed, bør alle risici, fordele og sandsynligheden for et fordelagtigt udfald af behandlingen overvejes og drøftes med patienten.  Rekonstruerende kirurgi af bækkenet kan udføres gennem skeden eller abdominalt. Vaginaldefekten repareres normalt vha. et stykke syntetisk eller biologisk materiale.

Coloplast har en række syntetiske og biologiske produkter til kirurgiske indgreb. 

Læs mere om Coloplasts produkter til fremfaldent bækkenorgan.

Luk

Produkter

Ultralet syntetisk net

Ultralet syntetisk net

Coloplasts prolapsreparationssystemer består af både standardskårne og brugertilpassede polypropylen nettyper til behandling af fremfaldent bækkenorgan. Lær mere om vores net
Luk

Coloplast tilbyder en række produkter til behandling af fremfaldent bækkenorgan. Vores reparationssystemer består af standardtilskårne og brugertilpassede materialer af polypropylen-net samt de indførings- og udtagningsinstrumenter, som er nødvendige for kirurgisk reparation af anterior eller posterior fremfaldent bækkenorgan.

 

Hvad er Restorelle®?

For over 10 år siden satte urogynækolog Dr. James Browning sig for at udvikle et net, der var specielt udviklet til den kvindelige anatomi. Han mente, at standardmaterialet på daværende tidspunkt, et stift net, som tit anvendtes ved abdominale brokoperationer, ikke var ideelt til kvinders særlige anatomi eller til vævsheling. Så han udviklede et medicinsk udstyr, betegnet Restorelle® Smartmesh®.

Restorelle er et fysiologisk kompatibelt, ultralet net, som fremmer kollagenvækst og derved giver de bedst mulige resultater.

Lær mere om Restorelle og de andre ultralette syntetiske netprodukter, som Coloplast tilbyder til behandling af fremfaldent bækkenorgan.

Luk
Luk

Gratis vareprøve

Tak for din bestilling

Ordren er afgivet

Se skrivebordsversion